facebook
O krówkach

 

Tradycyjne polskie krówki z indywidualnym projektem – prosto od serca, tak jak dawniej!

Od 2012 roku z dumą dostarczamy Wam krówki okolicznościowe z indywidualnie zaprojektowanymi etykietami. Te wyjątkowe cukierki powstają w polskim zakładzie cukierniczym z ponad 30-letnią tradycją, według oryginalnej receptury i sprawdzonej, niezmiennej metody produkcji.

Nasze krówki to nie tylko smak dzieciństwa – to jakość potwierdzona wyróżnieniami i uznaniem klientów. Tworzone są z pełnowartościowego mleka, dzięki czemu zachwycają nie tylko kremową konsystencją i wyjątkowym smakiem, ale także naturalną wartością odżywczą. Każda krówka jest ręcznie krojona oraz zawijana tuż po tym, jak schłodzona masa zostanie pokrojona na stołach cukierniczych – dokładnie tak, jak robiło się to dawniej. Dzięki temu masz pewność, że otrzymujesz świeży, z należytą starannością przygotowany produkt, którego nie znajdziesz na zwykłej sklepowej półce.

Rozsmakuj się w tradycji – podaruj sobie i bliskim coś wyjątkowego!

Krucha czy ciągnąca? Czym jest proces kruszenia?

Konsystencja naszych krówek jest zmienna, ulega procesowi kruszenia*, przechodząc z miękkiej i ciągnącej w stan delikatnej kruchości. Po pewnym czasie od wyprodukowania posiada coś co powinna mieć każda prawdziwa krówka - charakterystyczną „łezka” w środku.

Fani kruchej krówki powinni mieć na uwadze, że od momentu wyprodukowania cukierki muszą odleżeć pewien czas zanim staną się całkowicie kruche, natomiast smakosze "ciągutek" mogą od razu delektować się fantastycznym smakiem świeżej krówki :)

* Czas kruszenia masy krówkowej uzależniony jest w głównej mierze od warunków ich transportu/przechowywania. W okresach wysokich temperatur cukierki kruszeją znacznie szybciej niż w okresie zimowym.

 

Ważna informacja dot. odbioru i przechowywania:

Należy pamiętać aby po otrzymaniu zamówienia, przesyłka z krówkami natychmiast została rozpakowana a kartony zbiorcze pozostały otwarte i były przechowywane w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Bardzo długie przechowywanie nierozpakowanych, szczelnie zapakowanych cukierków w foliowe opakowanie może grozić ich zepsuciem i negatywnie wpłynąć na ich wygląd!

Ich masa może być początkowo "lejąca" i ciężko odchodząca od parafiny, będzie ona z każdym dniem ulegała zmianie (kruszeniu) stając się bardziej zwartą.

W okresach bardzo wysokich temperatur proces kruszenia masy jest bardzo szybki i może rozpocząć się już w transporcie. Zalecamy przechowywanie cukierków w temperaturze do +18°C. Przechowywanie w lodówce jest również oczywiście możliwe i wskazane.

Wybierając Paczkomat jako formę dostawy, w okresie wysokich temperatur, prosimy mieć na uwadze aby nie pozostawiać przesyłki bez odbioru przez długi czas we wnętrzu skrytki aby uniknąć narażania cukierków na działanie wysokich temperatur. 

 

Projekty i etykiety:

W ofercie krówek reklamowych oraz tych z indywidualnym projektem, projekty wykonywane są przez nasze studio graficzne BEZPŁATNIE! Nadruk realizujemy cyfrowo, na całej powierzchni etykiety bazując na przesłanych informacjach i materiałach 😉 Nie ma dodatkowych opłat związanych z matrycami.

Projekty wykonywane są w terminie do 2 dni roboczych, zazwyczaj w ciągu jednego dnia, a czasami nawet tego samego 😊 Projekty dla usługi express traktujemy priorytetowo. Wykonujemy projekt oraz 3 poprawki, nasz grafik tworzy projekty na podstawie przesłanych informacji i materiałów.

Zakup jednego zestawu oznacza zakup jednego projektu, oznacza to, że dla każdego wybranego zestawu krówek zostaje przygotowana jedna wersja etykiety bez żadnych dodatkowych opłat.

Udostępniamy również makietę etykiety wraz z zaznaczonymi orientacyjnymi miejscami zgieć. Makietę można pobrać pod adresem: https://mojakrowka.pl/upload/makieta.zip Format etykiety 75x80mm powiększony o spad 2mm z każdej strony. Teksty i ważne elementy odsunięte 3mm od krawędzi cięcia. Projekt do druku powinien być w kolorystyce CMYK. Bitmapy w rozdzielczości minimum 300DPI, wszystkie teksty zamienione na krzywe. 

---

Projekty graficzne i ich wizualizacje mogą odbiegać nieco kolorystycznie od ich rzeczywistego wyglądu, z uwagi na indywidualne ustawienia monitorów oraz ich różnorodność nasycenia barw. Krówki zawijane są ręcznie i mogą występować w nieregularnych kształtach. Wszystkie materiały konwertowane są do przestrzeni CMYK, zastosowanie innych wypełnień ( RGB, PANTONE lub inne.) może znacznie różnić się od zadanych pierwotnie. Akceptacja kolorystyki jest możliwa tylko przy wykonaniu odbitki próbnej.

W przypadku dużego nasycenia/nafarbienia w miejscach gdzie etykieta jest zawijana z uwagi na fakt, że w niektórych miejscach papier jest mocno dociskany, powoduje delikatne pęknięcia włókien z widoczną białą krawędzią w miejscach zgięć. Zjawisko to jest całkowicie niewidoczne dla nadruku z niskim nafarbieniem w tych miejscach.

 

 

Skład i produkcja:

Nasze krówki produkowane są tradycyjnym ręcznym sposobem, z naciskiem na składniki wysokiej jakości, co przekłada się na prawdziwy smak naszych cukierków, który jest niezmienny od dekad. Produkcja krówek mlecznych odbywa się codziennie z zachowaniem odpowiednich procedur i bezpieczeństwa, jest to gwarancja świeżości i jakości oferowanych przez nas słodkości 😊

 

SKŁADNIKI:

  • cukier
  • mleko w proszku 16% [ mleko pełne 8%, mleko odtłuszczone 8% ],
  • syrop glukozowy,
  • woda,
  • margaryna [ oleje i tłuszcze roślinne w zmiennych proporcjach (palmowy, rzepakowy, rzepakowy całkowicie utwardzony ) 80 %, woda, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny ), sól 0,35 %; substancje konserwujące: (sorbinian potasu, kwas sorbowy ), regulator kwasowości ( kwas cytrynowy ), aromat, barwnik (annato ), witaminy A, D, E ]
  • etylowanilina.
 

Dodatkowo przy smakach odpowiednio do składu powyższego dodawane są:

  • krówka kakaowa -  kakao 0,02 %,
  • krówka cynamonowa - cynamon 0,02 %,
  • krówka migdałowa - aromat migdałowy,
  • krówka o smaku śliwki wędzonej - śliwki wędzone cięte, aromat śliwkowy
  • krówka miętowa – aromat miętowy,
  • krówka piernikowa – przyprawa do piernika.

 


Norma: PN-A-88104
Wartość energetyczna: 1566 kJ, wartość kaloryczna: 370 kcal, węglowodany: 75,3%, białko: 7,6%, tłuszcz: 5,62%, błonnik: < 0,5%.
Krówki nadają się do spożycia przez 3 miesiące od momentu ich zawinięcia.

Zalecamy przechowywanie cukierków w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu (od +3°C do +18°C).

Na terenie zakładu wykorzystywane jest również kakao, cynamon, śliwka, migdały, mięta. W procesie produkcji mogą znaleźć się ich śladowe ilości.

Już od kilku lat dostarczamy krówki personalizowane i reklamowe dla naszych Klientów. Tony wyprodukowanej masy krówkowej oraz tysiące projektów etykiet są dla nas powodem do dumy, w tym wszystkim gwarantujemy również szybkie terminy realizacji. Zapraszamy gorąco do współpracy oraz zachęcamy do spróbowania i przekonaniu się dlaczego akurat te krówki są tak wyjątkowe!

W razie jakichkolwiek pytań zapraszamy do zakładki "Kontakt".

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium