facebook
O krówkach

Krówki okolicznościowe z indywidualnym projektem dostarczamy dla Was nieprzerwanie od 2012 roku! Cukierki produkowane są przez zakład cukierniczy z 30 letnią tradycją według tej samej, oryginalnej receptury i niezmienioną metodą. Uzyskane wyróżnienia potwierdzają niepowtarzalny smak krówek, które z radością dostarczamy naszym Klientom. Są przygotowywane z pełnowartościowego mleka, dlatego oprócz wyśmienitego smaku, zawierają sporo wartości odżywczych.

Wszystkie papierki zawijane są ręcznie, zaraz po tym jak schłodzona masa krówkowa trafia na stoły i zostaje ręcznie krojona. Zawinięte w papierki krówki wysyłane są świeże, dzięki czemu możesz rozkoszować się smakiem krówki, którego nie poznasz ze “sklepowej półki”!

Krucha czy ciągnąca?

Świeżą krówkę cechuje miękka, ciągliwa konsystencja, przechodząca z czasem w delikatną kruchość i coś co powinna posiadać każda prawdziwa krówka - charakterystyczną „łezka” w środku.

Fani kruchej krówki powinni mieć na uwadze, że od momentu wyprodukowania cukierki muszą odleżeć pewien czas zanim staną się całkowicie kruche, natomiast smakosze "ciągutek" mogą od razu delektować się fantastycznym smakiem świeżej krówki :)

Czas kruszenia masy krówkowej uzależniony jest w głównej mierze od warunków ich transportu/przechowywania. W okresach wysokich temperatur cukierki kruszeją znacznie szybciej niż w okresie zimowym.

 

Ważna informacja dot. odbioru i przechowywania:

Należy pamiętać aby po otrzymaniu zamówienia, przesyłka z krówkami natychmiast została rozpakowana a kartony zbiorcze pozostały otwarte i były przechowywane w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Bardzo długie przechowywanie  nierozpakowanych, szczelnie zapakowanych cukierków w foliowe opakowanie może grozić ich zepsuciem i negatywnie wpłynąć na ich wygląd!

Ich masa może być początkowo "lejąca" i ciężko odchodząca od parafiny, będzie ona z każdym dniem ulegała zmianie (kruszeniu) stając się bardziej zwartą.

W okresach bardzo wysokich temperatur proces kruszenia masy jest bardzo szybki i może rozpocząć się już w transporcie. Zalecamy przechowywanie cukierków w temperaturze do +18°C. Przechowywanie w lodówce jest również oczywiście możliwe i wskazane.

Wybierając Paczkomat jako formę dostawy, w okresie wysokich temperatur, prosimy mieć na uwadze aby nie pozostawiać przesyłki bez odbioru przez długi czas we wnętrzu skrytki aby uniknąć narażania cukierków na działanie wysokich temperatur. 

---

Projekty graficzne i zdjęcia produktów mogą odbiegać nieco kolorystycznie od ich rzeczywistego wyglądu, z uwagi na indywidualne ustawienia monitorów oraz ich różnorodność nasycenia barw. Wszystkie materiały konwertowane są do przestrzeni CMYK, zastosowanie innych wypełnień ( RGB, PANTONE lub inne.) może znacznie różnić się od zadanych pierwotnie. Akceptacja kolorystyki jest możliwa tylko przy wykonaniu odbitki próbnej.

 

 

 

Skład i produkcja:

Produkowane są z pełnowartościowego mleka, dlatego oprócz wyśmienitego smaku, zawierają sporo wartości odżywczych.

Wszystkie papierki zawijane są ręcznie, zaraz po tym jak schłodzona masa krówkowa trafia na stoły i zostaje ręcznie krojona. Zawinięte w papierki krówki wysyłane są jeszcze świeże, dzięki czemu możesz rozkoszować się smakiem krówki, którego nie poznasz ze “sklepowej półki”!

 

SKŁADNIKI:

  • cukier
  • mleko w proszku 16% [ mleko pełne 8%, mleko odtłuszczone 8% ],
  • syrop glukozowy,
  • woda,
  • margaryna [ oleje i tłuszcze roślinne w zmiennych proporcjach (palmowy, rzepakowy, rzepakowy całkowicie utwardzony ) 80 %, woda, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny ), sól 0,35 %; substancje konserwujące: (sorbinian potasu, kwas sorbowy ), regulator kwasowości ( kwas cytrynowy ), aromat, barwnik (annato ), witaminy A, D, E ]
  • etylowanilina.

 

Dodatkowo przy smakach odpowiednio do składu powyższego dodawane są:

  • krówka kakaowa -  kakao 0,02 %,
  • krówka cynamonowa - cynamon 0,02 %,
  • krówka migdałowa - aromat migdałowy,
  • krówka o smaku śliwki wędzonej - śliwki wędzone cięte, aromat śliwkowy
  • krówka miętowa – aromat miętowy,
  • krówka piernikowa – przyprawa do piernika.


Norma: PN-A-88104
Wartość energetyczna: 1566 kJ, wartość kaloryczna: 370 kcal, węglowodany: 75,3%, białko: 7,6%, tłuszcz: 5,62%, błonnik: < 0,5%.
Krówki nadają się do spożycia przez 3 miesiące od momentu ich zawinięcia.

Zalecamy przechowywanie cukierków w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu (od +3°C do +18°C).

Na terenie zakładu wykorzystywane jest również kakao, cynamon, śliwka, migdały, mięta. W procesie produkcji mogą znaleźć się ich śladowe ilości.

Już od kilku lat dostarczamy krówki personalizowane i reklamowe dla naszych Klientów. Tony wyprodukowanej masy krówkowej oraz tysiące projektów etykiet są dla nas powodem do dumy, w tym wszystkim gwarantujemy również szybkie terminy realizacji. Zapraszamy gorąco do współpracy oraz zachęcamy do spróbowania i przekonaniu się dlaczego akurat te krówki są tak wyjątkowe!

W razie jakichkolwiek pytań zapraszamy do zakładki "Kontakt".

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium