
Wszystkie papierki zawijane są ręcznie, zaraz po tym jak schłodzona masa krówkowa trafia na stoły i zostaje ręcznie krojona. Zawinięte w papierki krówki wysyłane są świeże, dzięki czemu możesz rozkoszować się smakiem krówki, którego nie poznasz ze “sklepowej półki”!
Krucha czy ciągnąca?
Świeżą krówkę cechuje miękka, ciągliwa konsystencja, przechodząca z czasem w delikatną kruchość i coś co powinna posiadać każda prawdziwa krówka - charakterystyczną „łezka” w środku.
Fani kruchej krówki powinni mieć na uwadze, że od momentu wyprodukowania cukierki muszą odleżeć pewien czas zanim staną się całkowicie kruche, natomiast smakosze "ciągutek" mogą od razu delektować się fantastycznym smakiem świeżej krówki :)
Czas kruszenia masy krówkowej uzależniony jest w głównej mierze od warunków ich transportu/przechowywania. W okresach wysokich temperatur cukierki kruszeją znacznie szybciej niż w okresie zimowym.
Ważne:
Należy pamiętać aby po otrzymaniu zamówienia krówki natychmiast zostały rozpakowane a kartony zbiorcze pozostały otwarte i przechowywane w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Bardzo długie przechowywanie nierozpakowanych, szczelnie zapakowanych cukierków w foliowe opakowanie może grozić ich zepsuciem! Ich masa może być początkowo "lejąca" i ciężko odchodząca od parafiny, będzie ona z każdym dniem ulegała zmianie (kruszeniu) stając się bardziej zwartą. W okresach bardzo wysokich temperatur proces kruszenia masy jest bardzo szybki i może rozpocząć się już w transporcie. Zalecamy przechowywanie cukierków w temperaturze do +18°C.
Skład i produkcja
Produkowane są z pełnowartościowego mleka, dlatego oprócz wyśmienitego smaku, zawierają sporo wartości odżywczych.
Wszystkie papierki zawijane są ręcznie, zaraz po tym jak schłodzona masa krówkowa trafia na stoły i zostaje ręcznie krojona. Zawinięte w papierki krówki wysyłane są jeszcze świeże, dzięki czemu możesz rozkoszować się smakiem krówki, którego nie poznasz ze “sklepowej półki”!
SKŁADNIKI:
Cukier, mleko w proszku 16,7 % ( mleko w proszku pełne 8,33 %, mleko w proszku odtłuszczone 8,33 % ), syrop glukozowy, woda, margaryna [ tłuszcz zwierzęcy; oleje roślinne w zmiennych proporcjach ( rzepakowy, palmowy ); woda; emulgatory: lecytyna sojowa, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; tłuszcz rzepakowy całkowicie utwardzony; sól 0,35 %; substancje konserwujące: sorbinian potasu, kwas sorbowy; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromaty; barwniki: annato, kurkumina; witaminy A, D3, E ], etylowanilina.
Dodatkowo przy smakach odpowiednio do składu powyższego dodawane są:
- krówka kakaowa - kakao 0,02 %,
- krówka cynamonowa - cynamon 0,02 %,
- krówka migdałowa - aromat migdałowy,
- krówka o smaku śliwki wędzonej - śliwki wędzone cięte, aromat śliwkowy
- krówka miętowa – aromat miętowy.
Norma: PN-A-88104
Wartość energetyczna: 1566 kJ, wartość kaloryczna: 370 kcal, węglowodany: 75,3%, białko: 7,6%, tłuszcz: 5,62%, błonnik: < 0,5%.
Krówki nadają się do spożycia przez 3 miesiące od momentu ich zawinięcia.
Zalecamy przechowywanie cukierków w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu (od +3°C do +18°C).
Na terenie zakładu wykorzystywane jest również kakao, cynamon, śliwka, migdały, mięta. W procesie produkcji mogą znaleźć się ich śladowe ilości.
Już od kilku lat dostarczamy krówki personalizowane i reklamowe dla naszych Klientów. Tony wyprodukowanej masy krówkowej oraz tysiące projektów etykiet są dla nas powodem do dumy, w tym wszystkim gwarantujemy również szybkie terminy realizacji. Zapraszamy gorąco do współpracy oraz zachęcamy do spróbowania i przekonaniu się dlaczego akurat te krówki są tak wyjątkowe!
W razie jakichkolwiek pytań zapraszamy do zakładki "Kontakt".